Ştiri

Ascensoare orizontal-vertical din lume MULTI

22.06.2017 08:40

thyssenkrupp face ca viitorul să devină realitate: inaugurarea primului sistem orizontal - vertical de ascensoare fără cablu din lume, denumit MULTI.

  • La mai mult de 160 ani de la inventarea ascensorului convențional, thyssenkrupp suprinde branșa din care parte prin inaugurarea primului
  • ascensor MULTI funcțional la turnul de testare înalt de 246m în Rottweil, Germania
  • OVG Real Estate este primul client care a colaborat cu thyssenkrupp pentru a instala primul sistem MULTI în noul său model de dezvoltare
  • Lansarea accentuează poziția actuală de leader a thyssenkrupp în procesul de transformare a industriei ascensoarelor și prefigurarea unor noi perspective pentru clădiri și planificare urbană, per ansamblu

Astăzi, thyssenkrupp sărbătorește inaugurarea uneia dintre cele mai avansate inovații în materie de gândire industrială progresistă, create începând cu secolul al XIX-lea: primul sistem de ascensoare fără cablu din lume, care se mișcă și pe laterală, denumit MULTI. În loc de o singură cabină în puț, care se deplasează în sus și în jos, MULTI operează mai multe cabine care se deplasează în buclă, ca un sistem de metrou în interiorul unei clădiri. Fără să utilizeze cabluri, sistemul MULTI rulează pe un sistem sigur de frânare pe mai multe nivele, gestionează datele redundante și energia mecanismelor, totul fiind wireless. Un concept mult așteptat, devenit astăzi realitate, deoarece thyssenkrupp lansează prima unitate complet funcțională la turnul de testare pentru inovații construit în acest scop în Rottweil, Germania.

Tot în premieră mondială se va anunța și primul client pentru sistemul MULTI, o companie leader european în domeniul imobiliar, OVG Real Estate. În parteneriat cu thyssenkrupp, diverse sisteme MULTI vor fi instalate în noua clădire Tower Side din Berlin. Clădirea urmează să devină un pol de atracție și este cunoscută în întreaga lume ca fiind unul dintre obiectivele de referință din capitala Germaniei.

Aproape 200 de reprezentanți din industria construcțiilor au fost prezenți la eveniment, inclusiv dezvoltatori de profil, arhitecți și ingineri din întreaga lume. Printre participanții cheie se numără Andreas Schierenbeck, CEO al thyssenkrupp Elevator, Coen van Oostrom, CEO al OVG Real Estate și Antony Wood, Director Executiv al Consiliului pentru Clădiri Înalte și Habitat Urban (CTBUH).

Pe măsură ce orașele noastre continuă să crească și clădirile devin mai mari și mai înalte pentru a găzdui mai mulți oameni, planificatorii și arhitecții se confruntă cu provocări semnificative în ceea ce privește deplasarea confortabilă și rapidă a pasagerilor către destinațiile lor. MULTI poate atinge o capacitate de transport cu până la 50% mai mare și poate reduce consumul energetic în perioade de vârf cu până la 60% în comparație cu sistemele convenționale de ascensoare, acești doi factori însemnând o îmbunătățire dramatică pentru clădirile înalte. În plus, deoarece MULTI se poate deplasa atât lateral, cât și pe verticală și fără limitări în înălțime, permite posibilități fără precedent în arhitectura și proiectarea clădirilor.

Comentând lansarea, Andreas Schierenbeck spune: "Credem că MULTI este un veritabil agent de schimbare care va transforma cu adevărat modul în care oamenii se deplasează, lucrează și trăiesc în mediul antropic. Acesta va reduce timpul de așteptare pentru pasageri și va ocupa în mod semnificativ mai puțin spațiu în interiorul clădirii. MULTI este o ofertă cheie, care reprezintă cu adevărat o revoluție reper în industria ascensoarelor. "

MULTI necesită puțuri mai mici și mai puține decât ascensoarele convenționale și poate crește suprafața utilizabilă a clădirii cu până la 25%, acest lucru putând fi transpus în venituri suplimentare din spațiul suplimentar închiriat. Acest lucru este deosebit de important având în vedere că amprentele actuale ale ascensoarelor pot ocupa până la 40% din spațiele palierelor unei clădiri înalte, variind în funcție de înălțimea clădirii.

Sistemul MULTI necesită o putere energetică radical mai scăzută, ceea ce permite o mai bună gestionare a nevoilor energetice ale clădirii, reducând în consecință costurile de investiție în infrastructura de alimentare cu energie electrică.

Primul sistem MULTI va fi instalat în noua clădire OVG Real Estate din Berlin. OVG este cunoscut prin proiectul său de vârf Edge, care este renumit în întreaga lume pentru câștigarea titlului de "cea mai durabilă cladire de birouri din lume". Coen van Oostrom, CEO OVG Real Estate, spune: "Suntem absolut încântați să colaborăm cu thyssenkrupp și să avem primul sistem MULTI instalat în cel mai recent proiect al nostru, The East Side Tower din Berlin. Clădirea, adiacentă Arenei Mercedes-Benz, în vecinătatea Warschauer Strasse, va deveni un nou punct de reper pe orizontul Berlinului. OVG se simte puternic motivată de o continuă inovare hi-tech, durabilitate și bunăstare, care situează compania noastră cu un pas înaintea restului. Această nouă tehnologie specifică de gândire progresistă pe care sistemul MULTI o aduce proiectului nostru pilot, se dovedește o potrivire perfectă pentru noi ".

Potrivit lui Antony Wood, Director Executiv al CTBUH: "Aceasta este probabil cea mai mare evoluție din industria ascensoarelor de la inventarea ascensorului de siguranță cu aproximativ 165 de ani în urmă. "Sfântul Graal" pentru ascensoare a însemnat dincolo de o deplasare pe verticală prin intermediul unui cablu tensionat - un sistem care permite mișcareasub un anumit unghi, sau pe orizontală. MULTI, mai mult decât oricare alt produs livrat până în prezent, arată cu adevărat calea de urmat pentru acest potențial. Acesta are capacitatea de a transforma industria per ansamblu, de a schimba modul în care sunt proiectate clădirile înalte, permițând design-uri de bază mult mai eficiente, precum și o mai bună conectivitate în clădiri."

MULTI va avea prima cursă de inaugurare la turnul de testare de 246 metri din Rottweil care găzduiește Centrul de Cercetare și Dezvoltare al thyssenkrupp din Germania. Turnul este proiectat special pentru ce va urma în viitor. Aici, tyssenkrupp testează și certifică inovațiile în tehnologia ascensoarelor. Cu 12 puțuri de încercare și viteze de deplasare de până la 18 metri pe secundă, turnul oferă posibilități fără precedent pentru a face față viitoarelor provocări ale clădirilor și orașelor din viitor. Trei puțuri sunt dedicate exclusive testării sistemului de ascensoare MULTI fără cablu.

Pentru a afla mai multe despre MULTI, vă rugăm vizitați: multi.thyssenkrupp-elevator.com.

Despre OVG Real Estate

OVG Real Estate este unul dintre cei mai de succes dezvoltatori de proiecte din Europa, lider în dezvoltarea clădirilor de birouri. Companie a stabilit noi criterii de referință in materie de rezistență, durabilitate și tehnologie pentru clădirile de peste 20 de ani. Specializată în soluții hi-tech, orientate spre viitor, OVG s-a transformat dintr-un dezvoltator clasic într-o firmă de tehnologie.

Despre CTBUH

Consiliul pentru Clădiri Înalte și Habitat Urban constituie polul mondial pentru profesioniștii axați pe inițierea, proiectarea, construcția și exploatarea clădirilor înalte și a orașelor viitorului. Fondată în 1969, cu sediul în clădirea istorică Monroe din Chicago, CTBUH este o organizație nonprofit cu alt sediu în Asia, la Universitatea Tongji din Shanghai, un birou de cercetare la Universitatea Iuav din Veneția, Italia și un Oficiu Academic de Cercetare la Institutul de Tehnologie din Illinois, Chicago. CTBUH facilitează schimbul celor mai recente cunoștințe disponibile acumulate din clădirile înalte din întreaga lume prin intermediul publicațiilor, cercetărilor, evenimentelor, grupurilor de lucru, resurselor web și rețelei extinse de reprezentanți internaționali. Departamentul de Cercetare al Consiliului conduce ancheta asupra următoarei generații de clădiri înalte, sprijinind cercetarile originale cu privire la sustenabilitate și aspectele cheie ale dezvoltării. Baza de date gratuită a Consiliului privind Clădirile Înalte, Centrul Skyscraper, este actualizată zilnic cu informații detaliate, imagini, date și știri. De asemenea, CTBUH a elaborat standardele internaționale pentru măsurarea înălțimii clădirilor tip zgârie nori și este recunoscută ca arbitru pentru acordarea titulaturilor precum "Cea mai înaltă clădire din lume".

Sus
Toate drepturile sunt protejate 2020 © thyssenkrupp Elevator
Marcă comercială|Condiții de folosire|